OVER ONS
Na het zelf een scooter gehuurd te hebben leek het ons leuk om deze ervaring te delen.


De vrijheid van de open lucht en toch de mogelijkheid om zich vlot te verplaatsen over een aangename afstand die niet mogelijk is te voet of met de (traditionele) fiets gaf ons de inspiratie om dit aan te gaan.

Ideaal voor personen die deze landelijke streek willen verkennen op een niet zo traditionele manier.


We stelden enkele mogelijke routes samen voor u in de regio waarover we hieronder graag wat meer uitleg geven.


Combineren met een verblijf in de buurt?  Kijk snel verder onderaan deze pagina waar we enkele van de vele mogelijkheden linken.

Onze routes voorzien voor een halve dag

De wereldoorlog

Een route die u langs grote en minder grote bezienswaardigheden brengt in het thema van de oorlog.  Zoals het duits militair kerkhof met Kathe Kollwitz, de Ijzertoren, een arabische bunker, dodengang en de Onze -Lieve-Vrouwhoek met uitkijktoren.st


De waterroute

Een route vol rust die u langs de Lo-vaart leidt tot in het kleine gehucht Fintele waar verschillende mogelijkheden zijn tot een hapje en een drankje. We keren terug langs de oevers van de IJzer en snorren zo ook langs de IJzertoren en de dodengang.

De Houtlandroute

Bij deze route rijden we de andere kant uit.  We rijden langs de Hovaere-molen naar het Godelieveklooster te Gistel om van daaruit langs  het 'Lange Max' museum (met gezellig terras) richting  kasteel D'Aertrycke (foto) te rijden waar we op het domein tot bij het kasteel en bijhorend Koesthuys (nu bistro) gaan waar in de bosrijke omgeving ook even de benen kunnen gestrekt worden. Van daaruit rijden we nog langs kasteel Wijnendale en keren zo stilletjes aan terug.

De kust

Langs landelijke wegen rijden we richting Oostende, van daaruit volgen we de kustlijn paralell tot in Koksijde waarbij we in Middelkerke ook op de dijk mogen rijden.  Op de terugweg kan men even halt houden op de schuifdamhoeve om op hun hoeveterras te genieten van wat lekkers of bij één van de andere etablissementen die men tegenkomt.

Dagroute

Heuvelland

Hier starten we langs de IJzer met zijn IJzertoren, deze verlaten we om richting de Sint Sixtus abdij te rijden met zijn bekende trappist West-Vleteren.  (voor de liefhebbers, Bar Bernard is ook zeer dichtbij) Daarna begeven we ons richting de 'bergen' in het heuvelland, ons allen bekend van de serie 'Eigen kweek'. Van de Zwarte berg langs het wijndomein 'entre deux monts' naar de Rode berg met zijn talrijke winkeltjes en terassen.  We vervolgen de weg met zijn adembenemende verzichten richting de commandobunker op de Kemmelberg en de loopgraven van Bayernwald.  Een volgende stop kan de menenpoort zijn in Ieper of één van de vele militaire begraafplaatsen op de terugweg.  Ook het uitkijkpunt van de vredesmolen ligt op ons parcours.

De routes zijn allemaal uitgestippeld en te volgen via gps die per verhuring wordt voorzien op een scooter tenzij anders meegedeeld.  Het is eveneens mogelijk op twee halve dag routes te combineren en zo tot een dagroute te komen. Wilt u echter vrij rondrijden of zelf uw bestemming kiezen, geen probleem!  Een eigen route op een micro SD kaartje in gpx formaat meebrengen kan ook.


We kozen ervoor om zoveel mogelijk kleine, rustige, landellijke wegen te nemen om het zo aangenaam mogelijk te maken.  Openingsuren van zaken langs de route kunnen meestal gemakkelijk opgezocht worden online.

Belangrijk! De huurvoorwaarden.

Lees de huurvoorwaarden voordat u op pad gaat!  Het in gebruik nemen van het gehuurde goed geldt als het aanvaarden van de huurvoorwaarden.